Individuele interventie: Orthomoleculaire therapie 

Het doel is om een optimale concentratie voedingsstoffen in iemands lichaam te realiseren.

Orthomoleculaire therapie is onderdeel van de natuurgeneeskunde en richt zich op het aanpakken van de oorzaak van chronische klachten. Door middel van een anamnese worden de werkelijke oorzaken van de klachten in kaart gebracht. Er wordt uitgezocht welke systemen een rol spelen bij het ontstaan van de klachten en hoe deze klachten kunnen worden aangepakt. De therapeut kijkt samen met de client naar wat er gedaan kan worden op het gebied van voeding, beweging, leefstijl en suppletie bij de behandeling van de klachten. 

Chronische klachten die al jarenlang aanwezig zijn, kunnen zich op deze manier verbeteren, of worden zelfs verholpen. “Chronisch” krijgt weer zijn juiste betekenis, namelijk: langdurig, maar niet voor altijd.


Wanneer een orthomoleculaire therapeut van Ascenditur inschakelen?

  • Darm- en spijsverteringsklachten

  • Hormonale klachten

  • Psychische klachten

  • Gewrichtsklachten

  • Schildklierproblemen

  • Gewichtsproblemen

Odoo + afbeelding en tekst

Orthomoleculaire therapie traject

  Intakegesprek om oorzaken klachten te achterhalen
  Uitzoeken hoe de klachten aangepakt kunnen worden
  Vaststellen van de doelen
  Plan van aanpak op gebied van voeding, beweging, leefstijl en suppletie
  Ondersteuning en begeleiding

  Doorlooptijd: 3-6 maanden

Neem contact op

Hoe ziet een interventie bij Ascenditur eruit?

1

Intakegesprek

Elke interventie bij Ascenditur start met een persoonlijk intakegesprek. Dit gesprek is cruciaal voor het begrijpen van de unieke uitdagingen en behoeften van de medewerker. We kijken verder dan alleen de oppervlakkige symptomen en verdiepen ons in het persoonlijke verhaal van de medewerker, inclusief hun leefstijl, voorkeuren en dagelijkse routines. Dit zorgt ervoor dat we een compleet beeld krijgen van de situatie, wat essentieel is voor het ontwikkelen van een effectieve en op maat gemaakte aanpak.

2

Persoonlijk plan van aanpak

Na het intakegesprek ontwikkelen we een persoonlijk plan van aanpak, dat specifiek is afgestemd op de behoeften, doelstellingen en omstandigheden van de medewerker. Dit plan omvat alle belangrijke aspecten van de interventie, zoals doelstellingen en praktische actiestappen die ontworpen zijn om de medewerker te helpen deze doelen te bereiken. Dit kan variëren van gedragsverandering tot fysieke activiteit, afhankelijk van de aard van de interventie.

3

Aan de slag

In de actieve fase van het traject werkt de medewerker, begeleid door een gespecialiseerde coach of therapeut, aan het realiseren van de gestelde doelen. Dit proces is dynamisch en veelzijdig, waarbij de coach of therapeut ondersteuning biedt bij het vinden van praktische oplossingen en het aanleren van nieuwe vaardigheden of gedragspatronen. De duur van het traject varieert, meestal tussen de 3 en 6 maanden, afhankelijk van de individuele behoeften en voortgang van de medewerker.

Meer weten over orthomoleculaire therapie bij Ascenditur?

Neem gerust telefonisch contact met ons op.

De Ascenditur Methode Brochure

Vraag onze brochure aan:
De Ascenditur Methode

Benieuwd naar wat we allemaal nog meer doen? Vraag nu onze gratis brochure aan en ontvang ons drieluik en onze vijf leaflets over de fundering van onze inzetbaarheidsdienstverlening.