Re-integratie bij outplacement

Het kan voorkomen dat je als organisatie in een positie komt dat je afscheid moet nemen van een werknemer. Bijvoorbeeld als gevolg van een re-integratie of een vaststellingsovereenkomst (VSO). Om er voor te zorgen dat een werknemer op een goede manier een nieuwe positie vindt op de arbeidsmarkt, wordt vaak een outplacement traject gestart. 

Het outplacement is een gestructureerd traject om de werknemer te begeleiden naar een nieuwe functie bij een andere organisatie. Het is als een springplank naar een nieuwe carrière, compleet met coaching, training en bemiddeling om de overstap zo soepel mogelijk te maken.


Odoo + afbeelding en tekst

Outplacement bij Ascenditur

Een outplacement traject komt vaak onverwacht of kan als een onaangename gebeurtenis worden ervaren. Het laten landen van een dergelijk gebeurtenis is dan ook een belangrijk onderdeel van een outplacement traject.

Bij een outplacement wordt een werknemer begeleid bij het verlaten van zijn werkgever. Dit kan het gevolg zijn van een reorganisatie, een arbeidsconflict, niet meer goed functioneren of een andere reden die de basis vormt voor het verlaten van een werknemer van een organisatie. Het laten landen van een dergelijk gebeurtenis is dan ook een belangrijk onderdeel van een outplacement traject

Outplacement - Samen naar een nieuwe baan

Bij Ascenditur hebben we dan ook eerst aandacht voor het verwerken van het verlies van de baan, werkomgeving en collega’s en het accepteren van de en het verwerken van de situatie. Omdat een outplacement vaak relatief plotseling komt is er uitgebreid aandacht voor het inzetbaarheidsprofiel: Wie ben ik?, Wat kan ik?, Wat wil ik?, Wat heb ik nodig? en Wat is kansrijk?

Aansluitend gaan we samen met de kandidaat een nieuwe positie op de arbeidsmarkt verwerven. Hierbij is er aandacht voor het vinden van vacatures, het benaderen van organisaties, het voorbereiden op de sollicitatie (cv en motivatie), de verschillende sollicitatiegesprekken.

Het kan zijn dat er extra ondersteuning nodig bijvoorbeeld in de vorm van coaching ten aanzien van werknemersvaardigheden of dat een kandidaat eerst ervaring wil opdoen in een bepaald beroep. Doordat wij altijd maatwerk leveren, passen we het traject aan op de hulpvragen van de kandidaat. Hierbij doorlopen we de stappen van de Ascenditur Route, maar is de invulling van elke stap persoonsgebonden.

Wilt u een werknemer een outplacement aanbieden?

Wij gaan graag met u een gesprek en maken een offerte op maat.

De Ascenditur Route


Bij Ascenditur nemen we re-integratie serieus en geloven we dat iedereen uniek is. Daarom hebben we de Ascenditur route ontwikkeld, een holistische aanpak die jou persoonlijk begeleidt naar een duurzame en kansrijke toekomst op de arbeidsmarkt. 


De Ascenditur route bestaat uit zes stappen. Van kennismaken tot rendement, onze zes stappen zijn ontworpen om jou te laten excelleren op je eigen niveau en je te ondersteunen bij het omarmen van een nieuwe kans met frisse energie. Met de Ascenditur route begeleiden we je persoonlijk naar een duurzame en kansrijke toekomst op de arbeidsmarkt, waarbij we begrijpen dat jouw traject uniek is en specifieke behoeften en uitdagingen met zich meebrengt.

Lees meer