Individuele interventie: Ontspanningscoaching 

Lukt het uw medewerker maar niet om te ontspannen? Heeft hij/zij het gevoel dat constant op ‘aan’ staat en kan hij/zij maar niet stoppen met denken? Dan is ontspanning coaching wellicht passend. 

Yoga

Er zijn verschillende redenen waarom veel mensen aan yoga doen. Naast het flexibeler maken van je lichaam, doen mensen het ook graag om meer rust te vinden. In de meeste yogalessen wordt gericht gewerkt in het moment en focus gelegd op ademhaling. Het is tijdens yoga belangrijk dat je je op één ding focust. De focus die tijdens de lessen aangeleerd wordt, kan ook gebruikt worden op het werk. Denk maar eens aan taken die uitgevoerd dienen te worden op een dag. Soms is het voor medewerkers moeilijk om langere tijd op één taak te focussen. Als iemand dit tijdens yoga goed onder de knie krijgt, zal diegene in het dagelijks leven ook met minder dingen tegelijk bezig zijn en kan dan gerichter focussen.

Yoga leert je rustig te worden. Naast gerichte focus, helpt het ook om te weten hoe je van een inspanning, ontspanning maakt. We zijn tegenwoordig altijd maar bezig met inspanning: Sporten, werken, deadlines, telefoon, sociale contacten, het gaat maar door. Alles wat we doen is actief. Het is zo veel, dat we soms niet eens meer weten hoe we echt moeten ontspannen. Bij yoga leer je in jezelf te keren. 

Wanneer een ontspanningscoach van Ascenditur inschakelen?

  • Niet kunnen ontspannen

  • Geen balans werk/privé ervaren

  • Structurele vermoeidheid

  • Snel overprikkeld raken 

  • Niet kunnen focussen

  • Stress 

  • Ontregelde ademhaling


Ademtherapie

Ademtherapie is een therapeutische methode die zich richt op bewust en correct ademhalen. Bij langdurige stress raakt je ademhaling langzaam ontregeld. Op een bijna onmerkbare manier begin je steeds oppervlakkiger en minder efficiënt te ademen. Dit kost je lichaam onnodig veel energie en kan voor verschillende spanningsklachten zorgen.

Een ademtherapeut leert je hoe je op een juiste manier gebruik maakt van een buikademhaling en hoe je de stresssignalen van je lichaam leert herkennen. Het is een therapievorm die vaak wordt aangewend als relaxatie therapie. Je leert je te ontspannen, rustig te blijven in stressvolle situaties en je emoties los te laten.


Odoo + afbeelding en tekst

Ontspanningscoaching traject

  Intake gesprek om de huidige klachten te bespreken 
  Aandacht voor het persoonlijke verhaal
  Vaststellen van de doelen
  Plan van aanpak opstellen op gebied van ontspanning (op maat)
  Ondersteuning en begeleiding

  Doorlooptijd: 3-6 maanden

Neem contact op

Hoe ziet een interventie bij Ascenditur eruit?

1

Intakegesprek

Elke interventie bij Ascenditur start met een persoonlijk intakegesprek. Dit gesprek is cruciaal voor het begrijpen van de unieke uitdagingen en behoeften van de medewerker. We kijken verder dan alleen de oppervlakkige symptomen en verdiepen ons in het persoonlijke verhaal van de medewerker, inclusief hun leefstijl, voorkeuren en dagelijkse routines. Dit zorgt ervoor dat we een compleet beeld krijgen van de situatie, wat essentieel is voor het ontwikkelen van een effectieve en op maat gemaakte aanpak.

2

Persoonlijk plan van aanpak

Na het intakegesprek ontwikkelen we een persoonlijk plan van aanpak, dat specifiek is afgestemd op de behoeften, doelstellingen en omstandigheden van de medewerker. Dit plan omvat alle belangrijke aspecten van de interventie, zoals doelstellingen en praktische actiestappen die ontworpen zijn om de medewerker te helpen deze doelen te bereiken. Dit kan variëren van gedragsverandering tot fysieke activiteit, afhankelijk van de aard van de interventie.

3

Aan de slag

In de actieve fase van het traject werkt de medewerker, begeleid door een gespecialiseerde coach of therapeut, aan het realiseren van de gestelde doelen. Dit proces is dynamisch en veelzijdig, waarbij de coach of therapeut ondersteuning biedt bij het vinden van praktische oplossingen en het aanleren van nieuwe vaardigheden of gedragspatronen. De duur van het traject varieert, meestal tussen de 3 en 6 maanden, afhankelijk van de individuele behoeften en voortgang van de medewerker.

Meer weten over ontspanningscoaching bij Ascenditur?

Neem gerust telefonisch contact met ons op.

De Ascenditur Methode Brochure

Vraag onze brochure aan:
De Ascenditur Methode

Benieuwd naar wat we allemaal nog meer doen? Vraag nu onze gratis brochure aan en ontvang ons drieluik en onze vijf leaflets over de fundering van onze inzetbaarheidsdienstverlening.