Individuele interventie: Burn-out coaching 

Begeleiding gericht op het herkennen, voorkomen en behandelen van stress-gerelateerde klachten en burn-out.

Veel mensen beschouwen een burn-out als een werk gerelateerd probleem. In werkelijkheid raken veel mensen echter overspannen door een combinatie van factoren (werk, privé en innerlijke factoren) die chronische stress opleveren: voortdurend de focus leggen op dingen die overwonnen moeten worden, constant bezig zijn met overleven, de lat te hoog legen en absoluut niet mogen falen. De bron van burn-out klachten ligt in verkeerd gedrag ten opzichte van belastende omstandigheden en je persoonlijke eigenschappen.

De meeste burn-outs komen voor bij mensen met een groot verantwoordelijkheidsgevoel, die doorzetten, perfectionistische neigingen hebben en zich niet willen laten kennen. Hierdoor zijn ze langdurig over hun eigen grenzen gegaan en is totale uitputting het gevolg.


Wanneer een burn-out coach van Ascenditur inschakelen?

  • Extreme vermoeidheid, lusteloosheid, uitgeput voelen

  • Emotionele labiliteit, somberheid, prikkelbaar

  • Concentratie problemen, geheugen problemen

  • Slaapproblemen, moeite met ontspannen

  • Mentale onrust, gevoel het niet meer aan te kunnen

  • Hoofdpijn, duizeligheid, spierpijn, maagpijn, darmproblemen

  • Ontregelde ademhaling

Odoo + afbeelding en tekst

Burn-out coaching traject

  Tijdens intakegesprek de kern van de problematiek vaststellen
  Samen met de client de doelen stellen
  Plan van aanpak samenstellen
  Ondersteuning en begeleiding 

  Doorlooptijd: 3-6 maanden

Neem contact op

Hoe ziet een interventie bij Ascenditur eruit?

1

Intakegesprek

Elke interventie bij Ascenditur start met een persoonlijk intakegesprek. Dit gesprek is cruciaal voor het begrijpen van de unieke uitdagingen en behoeften van de medewerker. We kijken verder dan alleen de oppervlakkige symptomen en verdiepen ons in het persoonlijke verhaal van de medewerker, inclusief hun leefstijl, voorkeuren en dagelijkse routines. Dit zorgt ervoor dat we een compleet beeld krijgen van de situatie, wat essentieel is voor het ontwikkelen van een effectieve en op maat gemaakte aanpak.

2

Persoonlijk plan van aanpak

Na het intakegesprek ontwikkelen we een persoonlijk plan van aanpak, dat specifiek is afgestemd op de behoeften, doelstellingen en omstandigheden van de medewerker. Dit plan omvat alle belangrijke aspecten van de interventie, zoals doelstellingen en praktische actiestappen die ontworpen zijn om de medewerker te helpen deze doelen te bereiken. Dit kan variëren van gedragsverandering tot fysieke activiteit, afhankelijk van de aard van de interventie.

3

Aan de slag

In de actieve fase van het traject werkt de medewerker, begeleid door een gespecialiseerde coach of therapeut, aan het realiseren van de gestelde doelen. Dit proces is dynamisch en veelzijdig, waarbij de coach of therapeut ondersteuning biedt bij het vinden van praktische oplossingen en het aanleren van nieuwe vaardigheden of gedragspatronen. De duur van het traject varieert, meestal tussen de 3 en 6 maanden, afhankelijk van de individuele behoeften en voortgang van de medewerker.

Meer weten over burn-out coaching bij Ascenditur?

Neem gerust telefonisch contact met ons op.

De Ascenditur Methode Brochure

Vraag onze brochure aan:
De Ascenditur Methode

Benieuwd naar wat we allemaal nog meer doen? Vraag nu onze gratis brochure aan en ontvang ons drieluik en onze vijf leaflets over de fundering van onze inzetbaarheidsdienstverlening.