Werkvermogen

Fysiek en mentaal klaar voor het werk

 

Werken naar vermogen

Bij werkvermogen wordt de hoeveelheid geleverde arbeid uitgedrukt in tijd. Eigenlijk gaat het om de mate waarin iemand in staat is arbeid te leveren. Het vermogen om dit werk te leveren is gebonden aan fysieke en mentale capaciteit. Bij Ascenditur kunnen we kijken welk fysiek en mentaal vermogen bij een persoon aanwezig is, hoe belastbaar het werkvermogen is en hoe werkvermogen door middel van gerichte interventies versterkt kan worden.

Meten van werkvermogen

Voor het uitvoeren van arbeid is soms bepaald fysiek vermogen nodig. Dit kan spierkracht zijn of bepaalde belastbaarheid van gewrichten. Ook het mentale werkvermogen kan bpaald worden middels capaciteitsmetingen.

Versterken van fysieke en mentale capaciteit

Om je werk te (blijven) doen is het belangrijk om je werkvermogen op peil te houden. Het kan zijn dat functiegerelateerde werkzaamheden om specifieke training vragen. Of dat jouw werk veelvoorkomende problemen kent. Door het versterken van je belastbaarheid voorkom je dat jij hinder ondervindt.

Interventie werkvermogen

 

Meten van werkvermogen

Meten is weten. Het vaststellen van je eigen mogelijkheden geeft je een goed inzicht of en hoe jij langdurig je werk kan blijven uitvoeren.


Fysieke training en belastbaarheid

Vaak kun je je fysieke capaciteit vergroten door training. Individueel of in groepsverband ontwikkel je vermogen om je werk langdurig en gezond uit te voeren. 


Mentale training en belastbaarheid

Mentale druk is een steeds meer voorkomend probleem op de werkvloer. Training, coaching en individuele begeleiding vergroten de mentale capaciteit.


Als willen kunnen is...

Ascenditur geeft een beeld van wat iemand wel en niet kan.