Employability

 Optimaal inzetbaarheid in baan, bedrijf en loopbaan

Optimale inzetbaarheid

Inzetbaarheid is afhankelijk van veel factoren. Naast kennis en kunde in relatie tot een functie is ook de mate waarin je je kunt aanpassen aan veranderingen van importantie. In de tijd verandert een functie vaak, waardoor andere competenties, vaardigheden of gedrag wenselijk zijn. Van een medewerker wordt dan ook aanpassing gevraagd; het aanleren van nieuwe kennis, digitale en geautomatiseerde werkmethodes, andere vaardigheden.

Bijleren, aanpassen, nieuwe functie, andere werkgever

In een veranderende werkomgeving of bij een verandering van je eigen werkvermogen, moet je altijd kijken welke aanpassing het beste bij je past. Optimaal blijven presteren in je bestaande functie vraagt vaak opleiding of coaching. Soms past een andere functie bij de huidige werkgever of zelfs een andere werkgever beter bij je profiel, ambitie of vaardigheden.

We verdelen employability interventies in 3 categorie├źn.

  • Opleiding en coaching

  • Flexibiliteit

  • Mobiliteit

 

Employability 

Hoe blijf jij inzetbaar op de arbeidsmarkt

Opleiding en Coaching

Nieuwe ontwikkelingen, andere technieken, andere werkmethoden. Binnen je vak en branche zijn er continue ontwikkelingen. Nieuwe kennis en vaardigheden, het accepteren en leren omgaan met veranderingen zijn het leerdoel in opleidings- en coachingstrajecten.


Flexibiliteit

Hoe flexibeler je bent hoe breder inzetbaar je bent binnen een organisatie. Het ontdekken en (door)ontwikkelen van competenties vergroot de inzetbaarheid, motivatie en arbeidsproductiviteit van een medewerker.


Mobiliteit

Als veranderingen een grote impact hebben, kan het zijn dat de huidige functie niet meer bij je past. Het vinden van een functie die dan beter bij je past binnen of buiten de organisatie vergt inzicht, begrip en wil van zowel werknemer als werkgever.

Je kunt meer dan je denkt.

Ascenditur brengt jouw profiel vanuit alle facetten in beeld.